Φασόλια γίγαντες Πρεσπών
Ελιές πράσινες Χαλκιδικής
Κρεμμύδια ξερά
Κύβο νοστιμιάς λαχανικών
Ξύδι
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Βάζουμε τα φασόλια μας να μουλιάσουν σε νερό για δώδεκα ώρες. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα φασόλια, μπόλικο νερό, αλάτι, τον κύβο νοστιμιάς και τα βράζουμε μέχρι να μαγειρευτούν καλά. Ξεκουκουτσιάζουμε τις ελιές και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Κόβουμε σε ψιλό καρέ το κρεμμύδι μας. Ψιλοκόβουμε τον φρέσκο μαϊντανό. Με τρυπητή κουτάλα βάζουμε στο πιάτο μια μερίδα γίγαντες Πρεσπών, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις ελιές, περιχύνουμε με λίγο ξύδι και ελαιόλαδο και τέλος πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.