1 κιλό φασολάκια στρογγυλά (αμπελοφάσουλα)
1/2 κιλό ντοματάκια ή ντομάτες
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 φακελάκι κουκουνάρι
1 λεμόνι
Λίγο βασιλικό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε ή ξεπαγώνουμε τα φασολάκια. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε καλά. Πλένουμε και παίρνουμε λίγο ξύσμα από το λεμόνι και όλο το χυμό του. Στο μούλτι χτυπάμε το ελαιόλαδο με το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, το σκόρδο, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε τα ντοματάκια στη μέση ή σε καρέ τις ντομάτες μας και τις ανακατεύουμε με τα φασολάκια. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με την σάλτσα βινεγκρέτ που φτιάξαμε και πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε τη σαλάτα με κουκουνάρι.