1 κιλό φασολάκια φρέσκα ή αμπελοφάσουλα
1 κουτί φρέσκα μανιτάρια (250 γρ.)
2 κουταλιές βούτυρο
1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό, προσθέτουμε αλάτι και τα φασολάκια και τα μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Κατόπιν ξεπλένουμε τα φασολάκια με κρύο νερό και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Πλένουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι καίμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα σωτάρουμε για 2-3 λεπτά, τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα φασολάκια, τα ανακατεύουμε και σωτάρουμε για άλλα τρία λεπτά. Στον τρίφτη ξύνουμε την φλούδα του λεμονιού και κατόπιν το στίβουμε για να πάρουμε τον χυμό του. Βάζουμε στο τηγάνι το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε προσεχτικά, το καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για 5 ακόμη λεπτά.