500γρ. φασολάκια
500γρ. μανιτάρια
500γρ. πασάτα ντομάτας
2 κρεμμύδια ξερά
1 κύβο νοστιμιάς λαχανικών
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη (κοφτό)
3-4 κόκκους μπαχάρι
Λίγο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Προσωπικά, για καθαρά πρακτικούς λόγους, χρησιμοποιώ κατεψυγμένα φασολάκια και μανιτάρια. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα και να αντικαταστήσετε το πουμαρό με ντομάτες.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια όπως για την χωριάτικη σαλάτα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο ίσα να καλύψει με ένα λεπτό φιλμ τον πάτο της. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί με 500ml καυτό νερό. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με την κατσαρόλα ανοικτή μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά μας και να φύγουν τα πολλά υγρά. Ενδιάμεσα ρίχνουμε κανένα ανακάτεμα και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λιγάκι νερό (εξαρτάται από την κουζίνα και τα σκεύη μας).