1/2 κιλό φασόλια μέτρια, ξερά
2 κρεμμύδια ξερά
3 ντομάτες ώριμες
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 πράσινες πιπεριές
1 καυτερή πιπερίτσα
5 φέτες παστουρμά
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες. Κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια τις πιπεριές (εκτός από την καυτερή αν θέλουμε να την αφαιρέσουμε) και τον παστουρμά. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια μαζί με λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τον παστουρμά. Να έχετε κατά νου ότι η πικάντικη φασολάδα δεν είναι σούπα όπως η κλασσική φασολάδα γι’ αυτό χρειάζεται λιγότερο νερό. Όταν τα φασόλια βράσουν προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, μπόλικο πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει το ζουμί.