3 κούπες αλεύρι φάριν απ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
2/3 κούπας λάδι
2/3 κούπας καρύδια
1/2 κούπας σταφίδες ξανθές
1/2 κούπας σταφίδες μαύρες
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο σκόνη
1 1/2 κουταλάκι κανέλα σκόνη
1 κουταλάκι σόδα μαγειρική
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη σόδα, το γαρίφαλο και την κανέλα συνεχίζοντας το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Ρίχνουμε τα καρύδια και τα δύο είδη σταφίδας και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μια ώρα περίπου. Προαιρετικά στολίζουμε την φανουρόπιτα με ζάχαρη άχνη την οποία κοσκινίζουμε από πάνω της όταν αυτή είναι κρύα εντελώς.
Διαβάστε για τον Βίο του Αγίου Φανουρίου πατώντας εδώ.
Δείτε την ευχή του Αγίου Φανουρίου, που μπορείτε να τη λέτε όταν φτιάχνετε την φανουρόπιτα.