Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
150γρ. σταφίδες ξανθές
150γρ. καρύδια σπασμένα
Υλικά για τη διακόσμηση:
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό (κρατάμε λίγο), τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς. Στο χυμό που έχουμε κρατήσει ρίχνουμε τη σόδα πάνω από τη μπασίνα και κατόπιν το αλεύρι μας, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες μας και τα καρύδια, ανακατεύοντας με μια μαρίζ να πάνε παντού. Αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε για μια ώρα περίπου στον αέρα. Όταν ψηθεί, την ξεφορμάρουμε, την αφήνουμε να κρυώσει και την στολίζουμε με την βοήθεια ενός σεμέν χρησιμοποιώντας άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!