1/2 κιλό ρεβύθια
2 κουταλιές ταχίνι
2 κουταλιές μαϊντανό
1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
2 κουταλάκια κουρκουμά
2 κουταλάκια κύμινο
2 κουταλάκια κόλιανδρο τριμμένο
2 κουταλάκια αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμό λεμονιού
Λάδι για το τηγάνισμα
Αποβραδίς μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε κρύο νερό. Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα δουλεύουμε μέχρι να ψιλοκοπούν αλλά όχι να πολτοποιηθούν. Βάζουμε το μείγμα για φαλάφελ σε ένα τάπερ και το φυλάμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον (το πολύ έξι ώρες). Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε μπαλάκια σαν μικρά μπιφτέκια πιέζοντας από πάνω και από κάτω ώστε να τα τηγανίσουμε πιο εύκολα. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε τα φαλάφελ για τέσσερα – πέντε λεπτά μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά. Τα βγάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά.