2 κούπες ρεβύθια
1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κούπα ψιλοκομμένο κόλιανδρο φρέσκο
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια
6 σκελίδες σκόρδο
6 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια σπόρους κύμινου
1 κουταλάκι κόλιανδρο
1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι περίπου αλάτι
Ελαιόλαδο
Από την προηγούμενη ημέρα αφήνουμε να μουλιάσουν σε νερό τα ρεβύθια μας. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το κύμινο και το κόλιανδρο (τα αποξηραμένα) να ζεσταθούν για μερικά λεπτά και να καβουρδιστούν ελαφρά. Στη συνέχεια με ένα γουδί, παραδοσιακά, ή στο μούλτι, πιο σύντομα τα αλέθουμε. Στον κάδο κοπής του πολυμίξερ βάζουμε τα ρεβύθια, το φρέσκο κόλιανδρο και μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το κόκκινο πιπέρι, το αλάτι, το αλεύρι και τα κόβουμε μέχρι να γίνουν παχύς πολτός. Προσθέτουμε και τα αλεσμένα μυρωδικά μας, με ένα κουτάλι αφαιρούμε το μείγμα που έχει καθίσει στα τοιχώματα του δοχείου και ξανακόβουμε. Τέλος όταν ανακατευτεί τέλεια το μείγμα μας φτιάχνουμε με τη βοήθεια δύο κουταλιών, ή πλάθοντάς τα στρογγυλά με τα χέρια μας, φαλάφελ. Σε φριτέζα με μπόλικο λάδι τηγανίζουμε τα φαλάφελ σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βάζουμε να σταθούν σε απορροφητικό χαρτί για να απομακρύνουμε το περιττό λάδι και σερβίρουμε αμέσως μετά, σκέτα ή με σάλτσα ταχίνι!