Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1/2 κιλό φακές βρασμένες με 1 κρεμμύδι τριμμένο, 2 σκελίδες σκόρδο, 3 φύλλα δάφνης και 1 φλούδα πορτοκαλιού
1/2 κιλό ρύζι βρασμένο σπυρωτό
3 πράσα
3 καρότα τριμμένα
2 ντομάτες τριμμένες
Λίγο μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα πράσα μέχρι να μαραθούν λιγάκι. Προσθέτουμε πιπεράκι, τα καρότα και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε με τις τριμμένες ντομάτες, λίγο νεράκι καυτό και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά της ώρας. Μετά ρίχνουμε τις φακές, ανακατεύουμε, το ρύζι, ξανά ανακατεύουμε, το μαϊντανό, αλατάκι και αφού τα ανακατέψουμε για άλλη μια φορά τα αφήνουμε ένα πεντάλεπτο στη φωτιά και είμαστε έτοιμοι. Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!