Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
400γρ. φακές
2 ξινόμηλα
2-3 ντομάτες
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
Θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας να βράζουν τις φακές. Περνάμε από το μπλέντερ τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τα σκορδάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας. Προσθέτουμε ακόμα ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν. Καθαρίζουμε τα ξινόμηλά μας και τα κόβουμε σε σχετικά μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε λίγο νεράκι καυτό στη κατσαρόλα μας και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να χυλώσει το φαγητό μας. Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας τα ξινόμηλα. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο προσθέτοντας ελαιόλαδο και φρέσκο θυμάρι.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο