Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1/2 κιλό φακές βρασμένες ελαφρώς
2 καρότα
1/2 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
Λιαστή ντομάτα
Λίγη ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Κατόπιν ρίχνουμε τα καρότα και τις ντομάτες μας. Αλατοπιπερώνουμε και περιμένουμε να βγάλει τα υγρά της η ντομάτα. Ρίχνουμε τις φακές και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου. Κατόπιν βάζουμε στην κατσαρόλα μας το σπανάκι και ανακατεύουμε, ρίχνοντας και λίγο ζεστό νεράκι. Βράζουμε μέχρι να γίνει το φαγητό μας. Σερβίρουμε προσθέτοντας στο πιάτο μας λίγη λιαστή ντομάτα και ρίγανη.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!