Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
500γρ. φακές μαύρες
2 ξερά κρεμμύδια
5 – 6 σκελίδες σκόρδο
3 καρότα
Ντομάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη
1 φλούδα από ένα πορτοκάλι
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο. Όταν κάψει ρίχνουμε σε αυτό το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και το σκόρδο μας επίσης ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε και τα καροτάκια κομμένα σε ροδέλες. Ανακατεύουμε και περιμένουμε λίγο να τσιγαριστούν. Ρίχνουμε φρέσκια ντομάτα τριμμένη και τις μαύρες φακές μας. Ρίχνουμε και την ξερή φλούδα πορτοκαλιού, πιπεράκι και λίγο ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν οι φακές μας και λίγο πιο πάνω. Βράζουμε για μισή ώρα και στο τέλος ρίχνουμε και το αλατάκι μας. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο πασπαλίζοντας με λίγη ρίγανη και προσθέτοντας και λίγο ελαιόλαδο. Συνοδεύουμε το φαγητό μας με ελιές.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!