16 φέτες ψωμί για τοστ (ανάλογα με το μέγεθος του πυρέξ)
250 γρ. τυρί γραβιέρα
250 γρ. τυρί κεφαλοτύρι
8 φέτες ζαμπόν
1 λίτρο φρέσκο γάλα
4 αυγά
Σε ένα πυρέξ στρώνουμε φέτες ψωμιού για τοστ αφού προηγουμένως τους έχουμε αφαιρέσει την κόρα. Πάνω από κάθε φέτα ρίχνουμε με ένα κουταλάκι λίγο βούτυρο λιωμένο. Πασπαλίζουμε με γραβιέρα και κεφαλοτύρι και από πάνω στρώνουμε το ζαμπόν. Πασπαλίζουμε πάλι με τα τυριά και τέλος βάζουμε μια στρώση ακόμη ψωμιού. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βρέχουμε καλά τις πάνω φέτες ψωμιού με αυτό το μείγμα με τη βοήθεια ενός κουταλιού και τέλος αδειάζουμε και όλο το υπόλοιπο σιγά σιγά μέσα στο πυρέξ έτσι ώστε να πάει παντού. Ψήνουμε το σουφλέ στους 180 βαθμούς για μισή ώρα και το σερβίρουμε ζεστό.