5 1/2 κούπες αλεύρι
25γρ. μαγιά
2 1/2 κούπες νερό
2 κουταλιές αλάτι
Σε λίγο από το νερό διαλύουμε τη μαγιά και προσθέτουμε μέσα της το αλάτι. Σε μια βαθιά λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και του προσθέτουμε την μαγιά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε τη λεκάνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για δύο τουλάχιστον ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά φόρμα ή φόρμες και ρίχνουμε το μείγμα του ψωμιού χωρίς να το ζυμώσουμε. Ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά στους 250 βαθμούς και κατόπιν κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και ψήνουμε το ψωμί για ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά περίπου.