2 κούπες αλεύρι
2 κούπες ζάχαρη
3/4 κούπας λάδι
5 καρότα μικρά
4 αυγά
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
Λίγη μαργαρίνη και λίγο αλεύρι ακόμη (για την φόρμα)
Υλικά για το σιρόπι σοκολάτας:
12 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές κακάο σε σκόνη
1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα καρότα. Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το λάδι και τα καρότα. Προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Αλείφουμε ελαφρά μια φόρμα με λίγη μαργαρίνη και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι φροντίζοντας να πάει παντού. Απορρίπτουμε το επιπλέον αλεύρι και αδειάζουμε τη ζύμη μας μέσα στη φόρμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και ψήνουμε για τριάντα με σαράντα λεπτά το κέικ καρότου.
Εν τω μεταξύ σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σοκολάτας και τα ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά για ένα τέταρτο της ώρας περίπου, μέχρι να αποκτήσει την ρευστότητα του σιροπιού. Βγάζουμε το κέικ καρότου από του φούρνο και έτσι όπως είναι ζεστό με ένα ξύλινο καλαμάκι ή με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στο κέικ καρότου ώστε να μπει μέσα το σιρόπι. Απλώνουμε πάνω του το σιρόπι σοκολάτας και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και σερβίρουμε!