Υλικά:
1 κούπα ζάχαρη καστανή
4 κουταλιές σούπας καλά γεμάτες φρέσκο βούτυρο
150ml κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε σχετικά χαμηλή φωτιά όλα τα υλικά μας ανακατεύοντας διαρκώς. Όταν η γλυκιά σάλτσα μας αρχίσει να κάνει φουσκάλες και να πήζει, σε πέντε περίπου λεπτά, την ανακατεύουμε πιο έντονα και την αποσύρουμε από τη φωτιά. Η βουτυράτη σάλτσα καραμέλας είναι έτοιμη να συνοδεύσει παγωτά, cheesecake, μπισκότα, γλυκιές πίτες κ.α.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.