5 φύλλα κρούστας (εμπορίου)
1/2 φλυτζάνι περίπου λάδι για το άλειμμα
3 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
200γρ. τυρί φέτα
Ρίγανη και μοσχοκάρυδο
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το γάλα, την ρίγανη και το μοσχοκάρυδο, και τα ανακατεύουμε με το σύρμα. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα και την φέτα σπάζοντάς την με τα χέρια μας σε χοντρά σχετικά κομμάτια. Αφού λαδώσουμε το ταψί με ένα πινέλο στρώνουμε τα τέσσερα φύλλα σε σταυρό με τέτοιο τρόπο ώστε μετά να μπορούμε να τα γυρίσουμε και να σκεπάσουμε την πίτα μας. Το 5ο φύλλο το κόβουμε σε 4 κομμάτια και παίρνοντας λίγο φέτα από το μίγμα μας την σκορπάμε πάνω στα φύλλα, βάζουμε ένα από τα 4 κομμάτια και ξαναβάζουμε σκορπίζοντας τριμμένη φέτα. Το ίδιο επαναλαμβάνουμε και με τα 4 κομμάτια. Στο τέλος αδειάζουμε ότι έχει απομείνει από το μίγμα μέσα στο μπωλ. Αφού γυρίσουμε τα φύλλα και την σκεπάσουμε την χαράζουμε και ρίχνουμε λίγο νερό από πάνω. Προσέχουμε να λαδώνουμε πάντα ΟΛΑ τα φύλλα και το τελευταίο επάνω. Ψήνουμε περίπου στους 180 βαθμούς για 40′ λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Την συνταγή αυτή καθώς και την φωτογραφία που την συνοδεύει, μας τα έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε τα blog του Ορφέα: «ΤΟΥΙΤΥ» και Ααα!!! να μία Τρελή κι αδέσποτη !!!!