6 κουταλιές βούτυρο
2 πακέτα μπισκότα τύπου digestive
250γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη καστανή
200γρ. σοκολάτα υγείας
100γρ. σοκολάτα γάλακτος
Καταρχήν αλέθουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν τρίμμα. Λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μικρό μπρίκι 2 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύουμε με το τρίμμα του μπισκότου. Σε μια ταρτιέρα απλώνουμε με τα χέρια τα μπισκότα και πιέζουμε απαλά, φροντίζοντας να καλύψουμε με μπισκότο και τα τοιχώματα της ταρτιέρας. Τοποθετούμε την βάση της τάρτας στο ψυγείο μέχρι να απλώσουμε σε αυτήν το μίγμα της σοκολάτας.
Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη. Προσοχή θέλει μόνο ζέσταμα και όχι βράσιμο. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τα δύο είδη σοκολάτας. Αφήνουμε τις σοκολάτες για λίγα δευτερόλεπτα να ζεσταθούν ώστε να αρχίζουν να λιώνουν και στην συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν εντελώς και να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αν δούμε ότι το μίγμα έχει «κόψει» τότε προσθέτουμε λίγο κρύο γάλα (3 κουταλιές περίπου) και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αδειάζουμε το μίγμα στην ταρτιέρα πάνω στα τριμμένα μπισκότα και το αφήνουμε εκτός ψυγείου μέχρι να κρυώσει εντελώς. Στην συνέχεια βάζουμε την τάρτα σοκολάτας στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Εύα Σαμουρκα, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!