1 κιλό πασάτα ντομάτας (2 κουτιά)
4 – 6 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
2 – 3 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μέσα του σωτάρουμε το σκόρδο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Αφαιρούμε το σκόρδο (προσοχή να μην καεί) από την κατσαρόλα μας και προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το δαφνόφυλλο. Ανακατεύουμε καλά τη σάλτσα μας και χαμηλώνοντας τη φωτιά και καπακώνοντας την κατσαρόλα μας αφήνουμε να σιγοβράσει για είκοσι λεπτά. Προσθέτουμε και τον βασιλικό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά της ώρας. Η σάλτσα μαρινάρα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε με τα ζυμαρικά, τα λαχανικά ή τις πίτσες μας.