2 μεγάλες μπανάνες
2 κούπες γάλα
1/4 κούπας ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
3 κουταλιές άνθος αραβοσίτου μπανάνα
1 βανίλια
Χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
Κρέμα σαντιγύ (προαιρετικά)
Σε μια κατσαρολίτσα ανακατεύουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου να διαλυθούν εντελώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε ξανά. Ζεσταίνουμε το μείγμα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει σφιχτό (περίπου οκτώ λεπτά θα χρειαστούν). Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και μεταφέρουμε την πουτίγκα σε μπωλάκια. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσουν και πριν σερβίρουμε κόβουμε σε ροδέλες την μπανάνα και στολίζουμε τις πουτίγκες με αυτές. Εάν θέλουμε να έχουμε τις πουτίγκες μπανάνας από πριν έτοιμες, τότε μόλις κόψουμε σε ροδέλες τις μπανάνες τις βουτάμε σε χυμό λεμονιού και τις διακοσμούμε. Εάν επιθυμούμε διακοσμούμε και με αφράτη σαντιγύ. Καλή απόλαυση!