2 λίτρα φρέσκο γάλα ή παστεριωμένο (όχι εβαπορέ)
4 κουταλιές βούτυρο
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
2 πακέτα κορν φλάουερ
Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε το γάλα κρατώντας ένα ποτήρι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και το αφήνουμε να βράσει. Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουερ και το προσθέτουμε στην κρέμα μας. Μόλις πήξει αφαιρούμε από τη φωτιά. προσθέτουμε τα αυγά και έχουμε μια τέλεια μπεσαμέλ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
(1) Υπέροχη συνταγή για μπεσαμέλ χωρίς τα ανεπιθύμητα σβολιάσματα.
(2) Για μικρότερη ποσότητα ένα λίτρο γάλα και 1 πακέτο κορν φλάουερ.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Κατερίνα Δώρη – Γαγανέλη, και την ευχαριστούμε πολύ.