1 κουτί φυτική κρέμα (Ermol ή Morfat)
3/4 της κούπας γάλα εβαπορέ (αναραίωτο)
4 κρόκοι αυγών
150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
180γρ. ζάχαρη άχνη
250γρ. σαβαγιάρ
Λίγο κονιάκ
Λίγο φρέσκο γάλα
Λίγο αμύγδαλο φιλέ προαιρετικά για την διακόσμηση
Σε ένα μπωλ χτυπάμε την φυτική σαντιγί προσθέτοντας σταδιακά το εβαπορέ και καθώς φουσκώνει και πήζει ρίχνουμε τη ζάχαρη κι έναν έναν τους κρόκους του αυγού. Σε μία φόρμα στρώνουμε στον πάτο και στα τοιχώματα τα σαβαγιάρ αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει για λίγα δευτερόλεπτα σε ένα μίγμα από φρέσκο γάλα και κονιάκ. Πάνω τους στρώνουμε τη μισή κρέμα που φτιάξαμε και βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη.
Λιώνουμε την σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί, την αφήνουμε να χλιάνει και την προσθέτουμε στην κρέμα που μας
περίσσεψε. Την βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει εντελώς. Όταν το γλυκό μας που βρίσκεται στην κατάψυξη παγώσει αρκετά στρώνουμε πάνω του και την κρέμα σοκολάτας που φτιάξαμε και διακοσμούμε με το φιλέ αμυγδάλου. Το βάζουμε έτσι όπως είναι στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρουμε.