3 μήλα
5 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρύδια
1 φλιτζάνι αλεύρι Φαρίνα Γιώτης
Μισό βιτάμ
Κανέλα
Λεμόνι
Καθαρίζουμε τα μήλα με το μαχαίρι για τα κολοκυθάκια και τα βρέχουμε με το χυμό λεμονιού. Λιώνουμε στο γκριλ το βιτάμ με μισό φλιτζάνι από τη ζάχαρη σε ταψάκι 28 εκατοστών βάζοντας το στην υψηλή σκάλα (προσοχή να λιώσει, όχι να καεί). Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Χτυπάμε στο μίξερ πρώτα τα 5 αυγά και ύστερα ένα φλιτζάνι ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και συγχρόνως το χτυπάμε, ώσπου να γίνει χυλός.
Κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες και τα στρώνουμε στο ταψί γεμίζοντας τα κενά με κομματάκια μήλου, που σίγουρα θα περισσεύει. Ρίχνουμε και τα καρύδια. Ρίχνουμε από πάνω το χυλό και το βάζουμε στο φούρνο στην αρχή στους 250 βαθμούς και σε 10 λεπτά το κατεβάζουμε στους 180 για 1 ώρα (λίγο πιο κάτω από το μέσο του φούρνου).
Όταν είναι έτοιμο, βάζουμε πάνω από το ταψί μια μεγάλη πιατέλα και το γυρίζουμε ανάποδα. Καλή επιτυχία.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μαρία Λάμψια, και την ευχαριστούμε πάρα πολύ.