2 φύλλα σφολιάτας
2 λίτρα γάλα φρέσκο
20 κουταλιές σιμιγδάλι χονδρό
14 κουταλιές ζάχαρη
2 βανίλιες
2-3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά χλιαίνουμε το γάλα ανακατεύοντας ώστε να μην πιάσει κάτω. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το βούτυρο (κρατώντας μια κουταλιά για να αλείψουμε το ταψί μας) ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει καλά η κρέμα μας αλλά όχι εντελώς. Τότε προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την κρέμα να χλιάνει καλά, αν θέλουμε να μην κάνει κρούστα την καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη.
Σε ένα μεγάλο πυρέξ ή ταψί απλώνουμε το βούτυρο που κρατήσαμε, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, αδειάζουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Φτιάχνουμε σχέδια στο πάνω μέρος κάνοντας τρύπες με πιρούνι ή μαχαίρι ή φτιάχνοντας κορδέλες και φιογκάκια με την σφολιάτα που μπορεί να έχει περισσέψει. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο ώστε να σταθεροποιηθεί η κρέμα της πριν την κόψουμε και την σερβίρουμε. Είναι πεντανόστιμη.