Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
Ρόκα κόκκινη
Ραπανάκια
Ντοματίνια
Σκόρδο
Μπαλσάμικο ξύδι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Παντζάρια
Γιαούρτι
Ξύδι
Καρύδια
Σουσάμι
Σε μια μεγάλη μπασίνα κόβουμε με τα χέρια μας την ρόκα. Κόβουμε μέσα ραπανάκια σε μικρά κομμάτια και ντοματίνια το ίδιο κομμένα. Προσθέτουμε αλάτι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε σαλατιέρα προσθέτοντας λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο και λίγο μπαλσάμικο ξύδι.
Για τη δεύτερη σαλάτα, βράζουμε τα παντζάρια και τα χόρτα τους. Σε μια μπασίνα κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια τους βολβούς από τα παντζάρια. Προσθέτουμε μπόλικο σκορδάκι, αλατάκι και μια σάλτσα που έχουμε φτιάξει από γιαούρτι, ξύδι και ελαιόλαδο. Ρίχνουμε και λίγο καρύδι χοντροκομμένο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε σε σαλατιέρα μερικά από τα βρασμένα φύλλα των παντζαριών και συμπληρώνουμε με την παντζαροσαλάτα μας, πασπαλίζοντας με λίγο σουσάμι.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!