Υλικά:
3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1 αυγό
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 – 1 1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (δηλαδή 10γρ.)
Υλικά για τη γαρνιτούρα:
Λίγη άχνη ζάχαρη
Λίγη κανέλα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε καλά το αυγό με το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να πάρουμε μια μαλακή και κολλώδη ζύμη. Πλάθουμε μπαλάκια με την ζύμη και τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά. Αναμειγνύουμε την ζάχαρη με την κανέλα και τα πασπαλίζουμε όσο είναι ακόμη ζεστά.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.