1 σακουλάκι έτοιμο μείγμα αγκινάρες αλά πολίτα κατεψυγμένο
1 κιλό αρακά κατεψυγμένο
1/2 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Χυμό ενός λεμονιού
1 φλυτζάνα μεγάλη νερό
1/2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Χοντροκόβουμε τα κρεμμυδάκια μας και τον άνηθο. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας και τα σωτάρουμε. Εν συνεχεία ρίχνουμε το έτοιμο μείγμα αγκινάρες αλά πολίτα, τον αρακά μας και σωτάρουμε για 5 λεπτά περίπου. Αμέσως μετά ρίχνουμε το νερό, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε την χύτρα μας. Σε 15 λεπτά το φαγητό μας είναι έτοιμο. Στο τέλος προσθέτουμε ωμό το υπόλοιπο ελαιόλαδο μας.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!