4 κούπες πράσινο λάχανο κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
2 κούπες κόκκινο λάχανο κομμένο σε πολύ λεπτές φετούλες
2 – 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
Υλικά για τη σάλτσα:
1 – 2 κουταλιές μαγιονέζα
1 – 2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
Χυμό λάιμ ή λεμονιού
Λίγες σταγόνες ταμπάσκο σως
Αλάτι, πιπέρι
Εάν δεν θέλετε ή δεν έχετε κόλιανδρο ή μαϊντανό μπορείτε στη θέση τους να βάλετε περισσότερα φρέσκα κρεμμυδάκια. Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγιονέζα και στραγγιστό γιαούρτι light.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα και δοκιμάζουμε. Προσθέτουμε αν θέλουμε περισσότερο αλάτι, ταμπάσκο σως, ή λεμόνι.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κόλιανδρο. Σε μια ευρύχωρη σαλατιέρα ανακατεύουμε τα λάχανα, τα κρεμμυδάκια και το κόλιανδρο. Περιχύνουμε με την σάλτσα που φτιάξαμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Εάν θέλετε να σερβίρετε τη σαλάτα την επομένη μέρα, μην αναμίξετε την σάλτσα με την σαλάτα γιατί ο χυμός του λεμονιού στο κόκκινο λάχανο θα κάνει το ντρέσινγκ ροζ. 🙂