Υλικά:
150γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
300γρ. ζάχαρη
75γρ. σιμιγδάλι ψιλό
225γρ. αμύγδαλα φιλέ
6 ασπράδια αυγού
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε σφιχτή μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε καλά την σκόνη αμυγδάλου με το σιμιγδάλι. Ρίχνουμε προσεκτικά αυτό το μείγμα μέσα στο μπωλ που έχουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε με σπάτουλα με απαλές κινήσεις και διπλώματα. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και πάνω του βάζουμε κουταλιές από το μείγμα μας. Πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να χρυσίσουν. Οι εργολάβοι μας είναι έτοιμοι να τους απολαύσουμε!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.