Κουλουράκια αμμωνίας, της Ελένης Υλικά: 3 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι (περίπου) 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζάνι…
Γαρδούμπες ρολάκια με λαδορίγανη Οι γαρδούμπες είναι ένα λαχταριστό ορεκτικό που θα συνοδέψει το κρασάκι ή την μπυρίτσα μας…
Τσουρέκια από την Μακεδονία Υλικά: 1 κιλό γάλα 12 αυγά 900 γρ. ζάχαρη 4 μικρά φακελάκια μαχλέπι 1 φακελάκι…
Πασχαλινά Τσουρέκια Υλικά: 7 κούπες αλεύρι κίτρινο (δυνατό) 1 κούπα φρέσκο βούτυρο λιωμένο 2 κουτάλια της σούπας…
Αρνίσιο μπούτι γεμιστό Υλικά: 3 κιλά μπούτια αρνιού 1 μικρή συκωταριά 1/4 κιλού μοσχαρίσιο κιμά 1/4 κιλού τυρί…
Πατσάς και ποδαράκια αυγολέμονο Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας συνηθίζεται το βράδυ της Ανάστασης να τρώνε πατσά αντί για…
Πώς καθαρίζουμε τα έντερα (Τεχνικές μαγειρικής) Το καθάρισμα των αντεριών, είναι μία από τις αναγκαίες αγγαρείες των προετοιμασιών του Πάσχα. Μόλις…
Κουραμπιέδες του Πάσχα, του Δημήτρη Χίλιου Αν νομίζετε ότι κουραμπιέδες φτιάχνουμε μόνο τα Χριστούγεννα κάνετε λάθος. Στην ιδιαίτερη πατρίδα του συγγραφέα…
Μαγειρίτσα (χωρίς αυγολέμονο), της μαμάς Αιμιλίας Μια μαγειρίτσα λίγο αλλιώτικη, χωρίς αυγολέμονο και χωρίς πολλά χορταρικά αλλά με όλη τη γεύση…
ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος –…
ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος –…
Απολαυστική μπάλα τυριών με αμύγδαλα Μια εξαιρετικά εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε εντός ή εκτός εορτών μια πολύ εμφανίσιμη μπάλα…
Κεράκια από τυρί Ένα μεζεδάκι που "πάει γάντι" και στις χειμωνιάτικες γιορτές (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά) αλλά και στην μεγάλη…
Cheese cake Και κέικ και cheese, και εμφάνιση και νοστιμιά, και κέρασμα και δροσερό... θέλετε τίποτα άλλο;
Μαγειρίτσα αυγολέμονο Η κλασική συνταγή για Μαγειρίτσα... μπορείτε να σκεφτείτε κάτι πιο παραδοσιακό για το βράδυ της…
Κοκορέτσι στη σούβλα – τα πάντα για το κοκορέτσι στη σούβλα (Τεχνικές μαγειρικής) Μάθετε τα πάντα για το κοκορέτσι στη σούβλα, από αυτή την συνταγή-τεχνική μαγειρικής, και θα…
Μαγειρίτσα αυγολέμονο, της Γεωργίας Μια μαγειρίτσα αυγολέμονο από την Γεωργία, ελαφρώς διαφορετική από τις συνηθισμένες!
Γιαουρτογλυκό Δροσιστικό με υπέροχη γεύση και επίγευση, αποτελεί το ιδανικό κλείσιμο ενός λουκούλλειου γεύματος!
Βυζάντι Καρπάθου (αρνάκι γεμιστό στο φούρνο) Υλικά: 1 ολόκληρο μικρό αρνί γάλακτος (5 κιλά περίπου), μαζί με τα εντόσθια Λεμονοχυμός Αλατοπίπερο…
Τούρτα πασχαλινή Χανιώτικη Ακολουθήστε τη συνταγή αυτή για να απολαύσετε μια θεσπέσια αλμυρή Χανιώτικη πασχαλινή τούρτα!
Μαγειρίτσα με ντομάτα Μια διαφορετική μαγειρίτσα που ανάμεσα στα υλικά της θα συναντήσετε και... ντομάτα! :)
Κουλουράκια και πασχαλινά και αμυγδαλένια Πασχαλινά κουλουράκια με έντονο άρωμα αμυγδάλου! Ετοιμάζονται εύκολα και καταναλώνονται στο πι και φι!
Κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες Ένα ιδιαιτέρως νόστιμο φαγητό που φτιάχνεται χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Κατάλληλο για κάθε τραπέζι... επίσημο ή…
Γαρδουμπάκια μυρωδάτα σε κληματόβεργα Αλλιώτικα μυρωδάτα γαρδουμπάκια τυλιγμένα σε κληματόβεργα! Δοκιμάστε τα!
Αυγά σαν βραστά χωρίς να σπάνε ούτε σταλιά Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Δείτε το κολπάκι και απλά... εφαρμόστε το!
Πασχαλινά καναπεδάκια Η συνταγή για μια αξεπέραστη νοστιμιά φτιαγμένη από τα χεράκια σας που θα προκαλέσει επιφωνήματα…
Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα Υλικά: 330γρ. γάλα 4 αυγά + 1 κρόκος αυγού 300γρ. ζάχαρη 1 μικρό φακελάκι μαχλέπι…
Αρνάκι ή κατσικάκι γεμιστό πασχαλιάτικο, της Εύης Υλικά: Το πάνω μέρος (στήθος) από ένα κατσίκι ή αρνί Το συκωτάκι του ψιλοκομμένο 3…
Μαγειρίτσα Πολίτικη, της Αθηνάς Η Μαγειρίτσα Πολίτικη είναι η δεύτερη καταπληκτική πασχαλινή συνταγή της Αθηνάς, που ο συγγραφέας Κώστας…
Υπέροχα τσουρέκια, της Δέσποινας Βανδή Υπέροχα πασχαλινά τσουρέκια από την αγαπημένη μας Δέσποινα Βανδή!
Πως βράζουμε αυγά για να ξεφλουδίζονται εύκολα Δείτε την τεχνική που θα σας επιτρέψει να ξεφλουδίζετε εύκολα τα αυγά. Έτσι θα είναι…
Μαγειρίτσα παραδοσιακή, από τον Γέροντα Παρθένιο Μαγειρίτσα παραδοσιακή, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!
Χουσιάφ ή χοσιάφι ή ξιάφι, της Λιλίκας Κομπόστα με φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα. Το "φαγητό" της Μεγάλη Παρασκευής. Το γλυκό της νηστείας.…
Πασχαλινά κουλουράκια, της Λιλίκας Πασχαλινά κουλουράκια με κακουλέ και μαχλέπι! Θεσπέσια πασχαλινά κουλούρια γεμάτα με τα αρώματα από το…
Παϊδάκια Πολίτικα, του Κώστα Καρακάση Θεϊκά πολίτικα παϊδάκια με την συνταγή του αγαπημένου μας συγγραφέα Κώστα Καρακάση!
Αλατοπίπερο για κοκορέτσι Ένα από τα μυστικά για επιτυχημένο κοκορέτσι είναι και το αλατοπίπερο του. Δείτε το, ετοιμάστε…
Κοντοσούβλι με χοιρινό και κατσίκι στη σούβλα Φτιάξτε κοντοσούβλι με χοιρινό και κατσικίσιο κρέας, ακολουθώντας την συνταγή αυτή! Μην ξεχάσετε μόνο να…
Μαρινάδα για αρνί ή κατσίκι Η καλή μαρινάδα είναι ένα από τα μυστικά για το τέλειο ψητό ή σουβλιστό αρνί…
Σουβλίζοντας για λίγους ή με λίγα (Τεχνικές μαγειρικής) Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι ή μπορεί τα άτομα με τα οποία θα μοιραστείτε το…
Μαγειρίτσα χωρίς κρέας αλλά με όλη τη γεύση Μαγειρίτσα με μανιτάρια, χωρίς κρέας. Μια συνταγή για όσους θέλουν να τηρήσουν το έθιμο, αλλά…
Γλυκάδια τηγανητά Νομίζω πως τα γλυκάδια είναι ένα από τα νοστιμότερα μέρη της συκωταριάς. Απολαύστε τα τηγανητά…