225γρ. κριμ τσιζ (τυρί κρέμα)
150γρ. μπλε τυρί (ροκφόρ)
1/2 κούπα μπέικον τραγανό (ψημένο) και ψιλοκομμένο
Σχοινόπρασο ή πολύ λεπτά φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Όλα μας τα υλικά πρέπει να είναι εκτός ψυγείου και σε θερμοκρασία δωματίου (και το γιαούρτι). Σε ένα μπωλάκι αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Θρυμματίζουμε το μπλε τυρί και το προσθέτουμε σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύοντάς το με το κριμ τσιζ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα του γιαουρτιού και το δουλεύουμε μέχρι να γίνει αφράτο και χωρίς γρομπαλάκια. Κατόπιν ρίχνουμε το μεγαλύτερο μέρος από το μπέικον μέσα και ανακατεύουμε. Κόβουμε το σχοινόπρασο ή το πράσινο μέρος από το κρεμμυδάκι σε πολύ λεπτές ροδέλες. Πασπαλίζουμε το ντιπ μας με το υπόλοιπο μπέικον και τις ροδέλες του σχινόπρασου. Το ντιπ μας είναι έτοιμο να το συνοδεύσουμε με αλμυρά κρακεράκια, μπισκοτάκια, μπατονέτες και φρυγανισμένο ψωμί.