5 μπανάνες όχι γινωμένες
Σησαμέλαιο για τηγάνισμα ή φοινικέλαιο
Φυτική σαντιγί 250γρ.
Σουσάμι καβουρδισμένο
Σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά)
Λαδόχαρτο κουζίνας
Κόβουμε κάθε μπανάνα στα τέσσερα (αφαιρούμε τις άκρες). Σε βαθύ τηγάνι αφήνουμε το σησαμέλαιο να κάψει. Όπως είναι κάθε κομμάτι μπανάνας το τηγανίζουμε (όρθιο) και έπειτα αφήνουμε να στραγγίξει. Απλώνουμε λαδόχαρτο και τοποθετούμε όρθιο κάθε κομμάτι τηγανισμένης μπανάνας και σκεπάζουμε από πάνω με ένα ακόμα λαδόχαρτο. Με τον πάτο μιας πλατιάς κατσαρόλας… πατάμε πάνω από το λαδόχαρτο την μπανάνα και αφήνουμε να πάρει τη μορφή μιας μικρής επίπεδης πιτούλας. Στη συνέχεια ξανά τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η πιτούλα.
Ετοιμάζουμε την φυτική σαντιγί και τοποθετούμε σε πιατέλα τα πιτάκια της μπανάνας. Αλείφουμε ένα πιτάκι με μπόλικη σαντιγί και καλύπτουμε με ένα ακόμα. Καβουρδίζουμε ελαφρά το σουσάμι και πασπαλίζουμε πριν προσφέρουμε.
Τα παιδιά λατρεύουν την σοκολάτα και έτσι μπορούμε να ραντίσουμε τα γεμιστά μπανανοπιτάκια μας με σιρόπι σοκολάτας.
Δοκιμάστε το! Είναι απλό, οικονομικό, γρήγορο και εντυπωσιακό!!! Καλή σας όρεξη!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μαργελλου Ελένη και την ευχαριστούμε πολύ.