3 κούπες αλεύρι (και λίγο περισσότερο)
1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
3/4 κούπας ζάχαρη λευκή
1 αυγό
1 βανίλια
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά κανέλα
1 τσιμπιά αλάτι
Υλικά για την επικάλυψη:
1 αυγό
2 κουταλιές γάλα
1/4 κούπας ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα
Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά το βούτυρο με την λευκή και την καστανή ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε ξανά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τυλίγουμε την ζύμη μας σε διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μία τουλάχιστον ώρα.
Αλευρώνουμε την επιφάνεια που θα εργαστούμε και ανοίγουμε με πλάστη πάνω της την ζύμη μας ώστε να έχει πάχος περίπου μισό πόντο. Κόβουμε τα μπισκότα με ροδέλα ή με το μαχαίρι μας σε σχήματα της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε καλά το αυγό και προσθέτουμε το γάλα, ελάχιστη από τη ζάχαρη και την κανέλα. Με ένα πινέλο καλύπτουμε τα μπισκότα μας με αυτό το μείγμα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε τα μπισκότα μας με τη ζάχαρη και την κανέλα.
Ψήνουμε τα ελβετικά μπισκοτάκια κανέλας στους 175 βαθμούς για 12 περίπου λεπτά και τα φυλάσσουμε (εάν μείνουν, γιατί τρώγονται με μανία) σε κουτί για μπισκότα.