Υλικά για τη ζύμη:
250γρ. (μία κούπα) χλιαρό νερό
450-500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. αλάτι
1/2 κουτ. γλ. ζάχαρη
9γρ. (1 φακελάκι) μαγιά ξερή ή 20γρ. νωπή
Πιπέρι και ρίγανη (προαιρετικά)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Υλικά για τη γέμιση:
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 ντομάτες κομμένες σε κύβους + 2 ακόμη κομμένες σε ροδέλες
5 κουτ. σούπας ελαφρώς συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
2-3 κούπες φέτα (τυρί) τριμμένη
2 κούπες κασέρι ή edam ή κεφαλοτύρι ή ό,τι άλλο
1 κούπα παριζάκι κομμένο σε κύβους
1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Αρχικά ετοιμάζουμε τη ζύμη (χρειάζεται 1 ώρα να σταθεί για να φουσκώσει):
Σε ένα μπωλ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τη μαγιά. Τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά παρακολουθώντας το διότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο (αλεύρι). Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια αρκετά σφιχτή ζύμη η οποία έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα. Σε ένα μπωλ βάζουμε στον πάτο μία κουταλιά ελαιόλαδο τοποθετούμε τη ζύμη και αλείφουμε τη ζύμη με ακόμη μία κουταλιά ελαιόλαδο. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος (ή μέσα στο φούρνο αναμμένο στους 50 βαθμούς) για 1 ώρα.
Εντωμεταξύ, σε ένα τηγάνι ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε τις ντομάτες σε κύβους και το χυμό ντομάτας, τα μυρωδικά και το αλάτι.
Αφήνουμε να βράσουν χωρίς να προσθέσουμε νερό μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από τις ντομάτες (κατά κάποιο τρόπο). Η σάλτσα είναι έτοιμη!
Εφόσον έχει περάσει μία ώρα βγάζουμε τη ζύμη και τη δουλεύουμε με λίγο λάδι. Έπειτα, σε ένα λαδωμένο πυρέξ απλώνουμε με τα χέρια μας τη ζύμη. Απλώνουμε πάνω στη ζύμη τη σάλτσα που φτιάξαμε, τη φέτα, το κασέρι, το παριζάκι και τη πιπεριά. Από πάνω απλώνουμε τις ντομάτες που είναι κομμένες σε ροδέλες και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο σας για 30-40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη! Θα τη λατρέψετε!!!
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία η Κατερινιώτισσα, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!