1 φάκελο μαγιά ξερή
1/2 λίτρο χλιαρό νερό
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κιλό μαλακό αλεύρι
250γρ. μαύρες ελιές κομμένες
Διαλύω μάγια με ζάχαρη σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό ενώ παράλληλα σε μια λεκάνη βάζω 250γρ από το μαλακό αλεύρι και ρίχνω και το μίγμα της μαγιάς φτιάχνοντας ένα προζύμι που το αφήνω 1 ώρα σε ζεστό μέρος. Όταν είναι έτοιμο προσθέτω το υπόλοιπο νερό και αλεύρι, ρίχνοντας και τις ελιές, το αλάτι και ζυμώνω. Απλώνω τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει. Τέλος ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα προσέχοντας πότε πότε να μην μας καεί.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!