Υλικά:
100 γρ. ελιές μαύρες
100 γρ. ελιές πράσινες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασιού ξύδι
Δεντρολίβανο
Θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε το κρεμμυδάκι, το
σκόρδο, τις ελιές (χωρίς να αφαιρέσετε το κουκούτσι), το δεντρολίβανο,
το θυμάρι και το φύλλο δάφνης. Σβήνετε με το ξύδι, σκεπάζετε και
σιγοβράζετε για λίγα λεπτά, διορθώνοντας την καρύκευση, εάν χρειάζεται.
Σερβίρονται ζεστές.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Έφη Δεκαβάλα, και την
ευχαριστούμε πολύ.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.