Υλικά:
Ελιές πολύ ώριμες
Αλάτι χοντρό
Λίγο λάδι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις ελιές. Σε μια πάνινη σακούλα (ή παλιά μαξιλαροθήκη) τοποθετούμε τις ελιές ανακατεμένες με χοντρό αλάτι. Πάνω από τη σακούλα βάζουμε ένα βάρος είτε πέτρα είτε κάποιο βαρύ αντικείμενο. Κάτω από τη σακούλα βάζουμε ένα ταψί για να τρέχουν μέσα του τα ζουμιά από τις ελιές. Καθημερινά όμως πλένουμε αυτό το ταψί ώστε να μην μένει το ζουμί και κάνει τις ελιές μας να χαλάσουν. Μετά από δέκα μέρες τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε ένα βάζο με λίγο λάδι.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.