1 κούπα πράσινες ελιές
1/2 κούπα ελιές Καλαμών
1/2 κουταλιά μαραθόσπορο
1 πρέζα μπούκοβο
1 μικρό πορτοκάλι (το ξύσμα του)
1 κούπα ελαιόλαδο
Ξεπλένουμε δυό τρεις φορές τις ελιές με νερό. Σε ένα μπωλ βάζουμε τις ελιές με νερό και τις αφήνουμε για δύο ώρες. Στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε σε ένα καθαρό στεγνό μπωλ. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε για 1-2 λεπτά τον μαραθόσπορο. Προσθέτουμε και το μπούκοβο και αφήνουμε για μισό λεπτό περίπου. Προσθέτουμε τη φλούδα του πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει. Όταν κρυώσει το ρίχνουμε στο μπωλ με τις ελιές. Αφήνουμε τις ελιές να μαριναριστούν για έξι ώρες τουλάχιστον σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια απολαμβάνουμε ελιές μαριναρισμένες σε μυρωδικά και πεντανόστιμες όσο ποτέ!