1/2 πακέτο κοραλάκι
1 κούπα ντοματάκια τσέρυ
10 ελιές
Μπαλάκια μοτσαρέλας ή φέτα
1 κύβο νοστιμιάς λαχανικών
Λίγη πιπεριά
Λίγο μαϊντανό
Φρέσκια ρίγανη
Αλάτι
Υλικά για το ντρέσινγκ:
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
1/4 κουταλάκι μέλι
Αλάτι και πιπέρι
Σε άφθονο ελαφρά αλατισμένο νερό διαλύουμε τον κύβο νοστιμιάς και βράζουμε τα ζυμαρικά μας μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Σουρώνουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε ένα κυπελάκι αναμειγνύουμε τα υλικά για το ντρέσινγκ φροντίζουμε να διαλυθεί εντελώς το μέλι και να γίνει το ντρέσινγκ μας ομοιόμορφο.
Πλένουμε τα ντοματάκια μας και τα κόβουμε στη μέση ή σε τέταρτα. Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις κόβουμε σε ροδέλες ή κομματάκια. Κόβουμε την μοτσαρέλα ή θρυμματίζουμε την φέτα. Σε ευρύχωρη σαλατιέρα βάζουμε τα κοραλάκια, τα ντοματάκια, την πιπεριά, τη μοτσαρέλα ή την φέτα, τις ελιές και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με την φρέσκια ρίγανη και το μαϊντανό. Η ελαφριά μακαρονοσαλάτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!