2 σαντιγί Ερμόλ
2 ζαχαρούχα γάλα Βλάχας
Φύλλο για καταΐφι
2 βανίλιες
2 κουταλιές της σούπας νες καφέ
3 κούπες ζάχαρη για το σιρόπι
2 κούπες νερό
Χτυπάμε την σαντιγί για 10 λεπτά περίπου και την βάζουμε στο ψυγείο. Μετά χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα για 10 λεπτά περίπου το βάζουμε και αυτό στο ψυγείο για ένα τέταρτο. Μετά ξαναχτυπάμε την σαντιγί και βάζουμε κουταλιές κουταλιές κατά διαστήματα το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε τις βανίλιες και τις 2 κουταλιές νες-καφέ, και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα μαζί.
Ετοιμάζουμε το φύλλο από καταΐφι: το βάζουμε σε ένα ταψάκι λαδωμένο καλά και το βάζουμε να ψηθεί μέχρι να γίνει σκούρο. Ετοιμάζουμε και το σιρόπι: σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και την ζάχαρη μέχρι να πήξει.
Τέλος ρίχνουμε το σιρόπι στο ταψάκι με το φύλλο από το καταΐφι το αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε την αφράτη κρέμα από πάνω του. Το βάζουμε στο ψυγείο και μετά από 1 ώρα είναι έτοιμο.
Επίσης μπορείτε από επάνω να το γαρνίρετε με κερασάκια ή ότι άλλο θέλετε εσείς. Μια άλλη ιδέα είναι αντί για βάση με φύλλο καταΐφι μπορείτε να φτιάξετε και να βάλετε ραβανί. Είναι και οι δύο τρόποι τέλειοι!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μαρία Βολίκα, και την ευχαριστούμε πολύ.