1 κιλό καρότα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
40 μπισκότα Πτι Μπερ
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια
Καρύδα τριμμένη
Ελάχιστο βούτυρο
Υλικά για την κρέμα:
4 φλιτζάνια γάλα
4 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλάκια νισεστέ
5 κουταλιές ζάχαρη
2 βανίλιες
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα καρότα με την ζάχαρη και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σε ένα μπωλ κόβουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε καλά ρίχνοντας και τα καρύδια. Σε ελαφρά βουτυρωμένο πυρέξ στρώνουμε το μείγμα μας και το πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το αλεύρι, τον νισεστέ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και τις βανίλιες και συνεχίζουμε τον βρασμό για 2 λεπτά ακόμη. Ανακατεύουμε με το μπαστούνι κοπής ή το μίξερ για πέντε λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά. Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω από τα καρότα και πασπαλίζουμε με λίγη καρύδα ακόμη. Εάν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη καρυδόψιχα ολόκληρη ή σε κομμάτια στην διακόσμηση. Αφήνουμε το καροτογλυκό μας στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε.