Υλικά:
2 μαρούλια
2 ντομάτες
1 αγγούρι
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
Λίγο άνηθο
2 κουταλιές ξύδι
2 κουταλάκια μουστάρδα
1 – 2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φακελάκι κρουτόν σκόρδου
Εκτέλεση:
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μαρούλια, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Κόβουμε τις ντομάτες και το αγγούρι. Λιώνουμε το σκόρδο. Σε ένα βαζάκι βάζουμε το λιωμένο σκόρδο, το ξύδι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε να γίνουν ένα ντρέσινγκ. Βάζουμε τη σαλάτα μας σε μια σαλατιέρα, την περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και την πασπαλίζουμε με τα κρουτόν και το κεφαλοτύρι.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.