1/2 ice berg
1 λόλα κόκκινη
1 γαλλική σαλάτα
1 ραντίτσιο
2 πορτοκάλια
1 κούπα cranberrys
Κρουτόνς με γεύση σκόρδου
8 φέτες μπέικον
Υλικά για τη σως:
1/2 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
1/4 ποτήρι νερού λάδι
1/5 ποτήρι νερού βαλσαμικό ξύδι
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά. Από το 1 πορτοκάλι τρίβουμε λίγο ξύσμα και κόβουμε κομματάκια την ψίχα. Το άλλο πορτοκάλι το στύβουμε. Τηγανίζουμε το μπέικον και όταν κρυώσει το τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα κρουτόνς και τα cranberrys. Ρίχνουμε την σως (την οποία την έχω φτιάξει σε μούλτι για να λιώσει καλά το μέλι) ανακατεύουμε και είναι έτοιμη! Αν θέλετε τα κρουτόνς φτιάξτε τα μόνες σας! Τηγανίστε κομματάκια ψωμιού και προσθέστε τριμμένο σκόρδο! Καλή όρεξη!
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Κάρεν, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!