Υλικά:
1/2 κιλό μακαρόνια
Υλικά για τη σάλτσα:
1/2 κιλό γιαούρτι σακούλας ή γιαούρτι στραγγιστό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Κόκκινο καυτερό πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε. Ανακατεύουμε καλά το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι και τα αλατίζουμε καλά. Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε πιάτα, περιχύνουμε με τη δροσερή σάλτσα και πασπαλίζουμε με το κόκκινο καυτερό πιπέρι. Επίσης μπορούμε αντί για μακαρόνια να χρησιμοποιήσουμε ρύζι.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.