Υλικά:
6 λεμόνια ή μοσχολέμονα ή μισά-μισά
1 κούπα μεγάλη του νεσκαφέ ζάχαρη
Το χυμό των λεμονιών
2 λίτρα νερό
Εκτέλεση:
Παίρνω τα λεμόνια και τα πλένω πολύ καλά. Τα σκουπίζω και τα τρίβω στον χοντρό τρίφτη. Σε λεκάνη βάζω το ξύσμα, την ζάχαρη, το χυμό και τα ανακατεύω πολύ καλά με το χέρι. Κατόπιν τα βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες. Μετά γεμίζω ένα μπουκάλι των 2 λίτρων με νερό και αφού βγάλω το μίγμα από το ψυγείο, με ένα σουρωτήρι και ένα χωνί σουρώνω το μίγμα μέσα στο μπουκάλι. Παγώνω και σερβίρω.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.