2 μεγάλα αγγούρια
2-3 μεγάλα καρότα
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές μαϊντανό ή φρέσκο κόλιανδρο
2 κουταλιές ξύδι ρυζιού
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές σησαμέλαιο
1-2 κουταλιές σουσάμι
Λίγο μαυροσούσαμο
Λίγη πάπρικα
Χυμό από μισό λάιμ
Αλάτι
Κόβουμε με το ειδικό εργαλείο τα αγγούρια ώστε να πάρουμε μακριές λωρίδες “μακαρόνια”. Εάν δεν έχουμε αυτό το εργαλείο τότε τα κάνουμε με το πίλερ “ζουλιέν”. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν για είκοσι με τριάντα λεπτά. Κόβουμε και τα καρότα με τον ίδιο τρόπο. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε ιδιαίτερα λεπτά τα κρεμμυδάκια και το κόλιανδρο.
Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε το ξύδι του ρυζιού, το χυμό λάιμ, το μέλι, το σησαμέλαιο, την πάπρικα και το σουσάμι. Ταμπονάρουμε απαλά το αγγούρι με χαρτί ή πετσέτα κουζίνας. Βάζουμε τα λαχανικά μας λίγα λίγα σε σαλατιέρα περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα που έχουμε στο μπωλ. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τα κρεμμυδάκια, το κόλιανδρο, το μαυροσούσαμο και αν θέλουμε λίγο σουσάμι ακόμη. Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε μια δροσερή σαλάτα με άρωμα άπω ανατολής που μπορεί να συνοδεύσει οποιοδήποτε σχεδόν γεύμα μας.