4 μήλα
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
100γρ. ζάχαρη
1/2 λεμονιού το χυμό
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα -μαζί με τα μήλα- βάζουμε 100ml νερό, το χυμό του λεμονιού, τη ζάχαρη, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για ένα τέταρτο της ώρας περίπου, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αφήνουμε τα μήλα να κρυώσουν καλά και μετά τα περνάμε από το μπλέντερ. Ανακατεύουμε με το γιαούρτι και ρίχνουμε την γρανίτα στα ειδικά καλούπια για παγωτό ξυλάκι. Τα καταψύχουμε για οκτώ περίπου ώρες και απολαμβάνουμε μια δροσερή γρανίτα με αγνά υλικά που φτιάξαμε εύκολα μόνοι μας!
Επίσης είναι ένα πολύ καλό και υγιεινό σνακ για τα παιδιά όλων των ηλικιών ακόμη και των πιο μικρών!