500 γρ. ζυμαρικά (πένες, κοραλάκι, κοφτό κτλ) βρασμένα και στραγγισμένα
2 κούπες ντομάτα κομμένη σε τετραγωνάκια
2 κούπες αγγούρι κομμένο σε τετραγωνάκια
2 κούπες φέτα τριμμένη
1 κούπα πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομματάκια
1 κούπα ελιές ξεκουκουτσιασμένες και κομμένες σε ροδέλες
4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
Αλάτι
Υλικά για τη σάλτσα:
1/4 – 1/2 κούπα ελαιόλαδο
3 κουταλιές λεμόνι
4 κουταλάκια ρίγανη
2-4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε πολύ καλά τα υλικά για τη σάλτσα δηλαδή το σκόρδο, το λεμόνι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο μέχρι να δέσουν σε παχύρρευστη σάλτσα. Σε ένα πολύ μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το τυρί φέτα, την ντομάτα, το αγγούρι, τις ελιές, την πιπεριά, το μαϊντανό και το κρεμμύδι. Περιχύνουμε την χωριάτικη σαλάτα με ζυμαρικά με την σάλτσα που φτιάξαμε και την ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα μας). Βάζουμε την σαλάτα στο ψυγείο για μία τουλάχιστον ώρα ώστε να ανακατευτούν και να δέσουν μεταξύ τους οι γεύσεις.