Υλικά:
100ml κρέμα γάλακτος
100γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1-2 κουταλιές μέλι ή καστανή ζάχαρη
1/2 βανίλια
Λίγο χυμό λεμονιού (αν χρησιμοποιήσουμε μήλα ή μπανάνες)
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά το μέλι με την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και το γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά. Στη συνέχεια αφήνουμε το ντιπ μας να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες ή και όλο το βράδυ.
Πριν σερβίρουμε κόβουμε φρούτα (πεπόνι, ροδάκινα, αχλάδια, καρπούζι, σταφύλια, μπανάνες κτλ). Αν χρησιμοποιήσουμε μήλα ή μπανάνες τα βουτάμε μέσα στο χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Τοποθετούμε σε ένα όμορφο μπωλ το ντιπ και σε δίσκο γύρω του τα φρούτα και σερβίρουμε.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.